Niskoemisiono staklo punjeno argonom

Niskoemisiono staklo punjeno argonom sa mernim pokrićem je konstruisano tako da propušta svetlost i kratkotalasnu infra crvenu energiju i reflektuje infracrvene zrake nazad u prostoriju. Na taj način prostorija se zagreva a gubitak toplote se smanjuje.

Visokoenergetsko staklo

Visokoenergetsko staklo Clima Guard Solar (4 GODIŠNJA DOBA) je ravno staklo sa izuzetno finom presvlakom koja može biti providna ili u boji. Zahvaljujući tome, staklo osigurava visoku propustljivost svetlosti (66%) odličnu termoizolaciju i zaštitu od sunčeve toplote. Merenja pokazuju da ako standardno zastakljivanje sa dva bela prozračna stakla propušta oko 80% sunčeve energije, onda termopan izrašen od visokoenergetskog stakla propušta između 25% - 45% sunčeve energije.

Klasična float stakla 4-16-4 punjeno argonom

Osnovno obeležije ovog procesa je u tome da široka traka rastopljene mase klizi po tečnom metalu u komori sa kontrolisanom atmosferom, da se postepeno hladi i da na površini stakla nema neravnina, već je ona idealno ravna. Najveće proizvodne dimenzije stakla određene su, u stvari, mogućnostima transporta takve vrste materijala. Najznačajnija osobina osnovnog proizvoda – bezbojnog, ravnog stakla dobijenog iz float – postupka je prozirnost i bistrina staklene mase, ujednačenost debljine i paralelnost površina.

Troslojno staklo

Visoko energetsko staklo - sastoji se od tri sloja stakla. Prvi sloj čini visokoenergetsko staklo, zatim sledi float staklo i na kraju niskoemisiono staklo punjeno argonom. Glavna odlika ovog stakla je najveća toplotno energetska zaštita.

Copyright © 2013 PRO PVC - All rights reserved
Design by D.C.