Klizni sistemi

Klizni sistemi se najčešće koriste za zastakljivanje terasa i restorana kafea, međutim primena je višestruka tako da se koristi za tuš kabine, unutrašnja vrata, pregradne zidove i sl. Izbor profila sa ili bez termoprekida zavisi od željene zvučne i termičke izolacije koja se želi postići međutim i od prosečnih vremenskih temperatura za područje gde se ugrađuje izloženost vetru i sl. Prednosti su mogućnost poluotvorenog prostora, ušteda prostora, estetika, kao i pristupačna cena.

Vrata se izrađuju od profila sa i bez termoprekida specijalno napravljenih za tu namenu. Kod kliznog sistema krilo na točkićima koji su u njega ugrađeni, klizi po donjoj šini štoka. Vrata mogu biti sa 1, 2, 3, 4 i 6 krila, i najčešće se upotrebljavaju za zastakljivanje terasa, ugostiteljskih objekata.

U zavisnosti od broja krila, otvarajuća površina je 1/2 ili 2/3. Sva krila su otvarajuća i po potrebi se mogu, veoma lako, pomerati na bilo koju stranu bez ikakvog ograničenja. Tako otvorena krila se preklapaju, pa ne zauzimaju dodatni prostor.

Copyright © 2016 PRO PVC - All rights reserved
Design by D.C.